Hilsen fra Solveig

Kjære alle sammen!

Jeg skriver fortsatt fra mitt hjemmekontor.  Og det ser ut som det fortsetter i lang tid ennå. Det skal jeg klare å leve med så lenge det bidrar til å hindre smitteoverføring og at deler av samfunnet gradvis kan åpnes igjen. Det er gledelig at barnehager og småskolen åpner nå.  Det betyr en litt mer normalisert hverdag for mange.

Når det gjelder kirka og aktiviteter og gudstjenester der, er alt fortsatt stengt/avlyst.  Slik vil det etter all sannsynlighet bli helt til 15. juni. Det er lenge, og det er krevende å ta inn over seg. Det enste som gjennomføres nå er dåp, vielse og begravelser. 1. påskedag ble 2 barn døpt og neste søndag skal 2 barn døpes.  Det er gledelig!

Vi øver oss stadig på å være kirke på en ny måte. Diakonal og digital er de nye begrepene som brukes. Det brukes mye tid på å ringe til folk, vi har sendt aktivitetsbøker til barn som skulle vært på trosopplæringstiltak, det chattes med ungdommer osv.  På facebooksiden vår er det en digital bønnevegg, den oppfordrer jeg dere til å bruke! Der kan du og tenne lys.  Og som før sagt, du trenger ikke ha egen facebook-konto for å benytte deg av dette.

Selv om kirka er stengt for publikum er det nå åpnet opp for at vi kan gjøre opptak i kirkerommet.  I dag lages den første gudstjenesten fra Hundvåg kirke siden 8. mars. Gudstjenesten blir tilgjengelig på nettside/facebook.  Dette vil vi fortsette med om ikke hver søndag så en del søndager framover. Det jobbes også med å lage flere fellesgudstjenester for alle menighetene i byen.

Det er et savn og ikke være på kontoret, treffe stab og frivillige, kjenne pulsen til menigheten i en hektisk hverdag.  Mange savner kirka og fellesskapet i gudstjenesten. Mange savner noen å snakke med.  Alle trenger vi et medmenneske nå! La oss sammen fortsette å gjøre hverdagen lysere for hverandre.

Medmenneske

Dype spor,
mørke rom,
ensom ettertanke,